Gymnasieval - för dig i 9:an

Elev på restaurang- och livsmedelsprogrammet

Simon Ericson går Restaurang- och livsmedelsprogrammet. "Det bästa är att man får laga mycket mat och känna på hur det känns att jobba hårt i ett riktigt restaurangkök."

Gymnasievalet och valet av skola har stor betydelse för vad du vill jobba med framöver, vilken väg du ska ta och hur snabbt du vill ut och jobba. På den här sidan har vi samlat information om vad Ullvigymnasiet har att erbjuda dig.

Du står inför ett viktigt val, att välja program till gymnasiet

  • Vad vill du göra i framtiden?
  • Vill du studera vidare eller börja jobba direkt efter gymnasiet?
  • Vet du vilka yrken de olika programmen kan leda till?
  • Blir det lätt eller svårt att få jobb eller svårt att studera vidare?
  • Vad har skolan att erbjuda dig för att du ska trivas och lyckas med dina studier?

Vi har många utbildningar att välja på

Vi har både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi har basketprofil och ishockeyprofil som individuellt val. Vi erbjuder även en musikprofil. På vissa av våra program och inriktningar kommer du att ha en lärlingsutbildning vilket innebär att du gör halva utbildningen på företag. Hos oss har du möjlighet att få fina stipendier när du slutfört din utbildning.

Kontakta studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att jämföra och sortera program

Om du är osäker på ditt val finns det en hel del hjälp att få. Studie- och yrkesvägledaren kan hjälpa dig att sortera och kritiskt granska all information så att du kan jämföra olika utbildningar. Du behöver ta ställning till vad olika programval kommer att innebära för just dig. Det är lika viktigt att veta varför man väljer en viss utbildning, som att veta varför man väljer bort en annan. Diskutera dina alternativ med föräldrar eller andra runt omkring.

Elev på samhällsprogrammetFörstora bilden

Linn Grundström läser Samhällsprogrammet. Jag valde Samhällsprogrammet för att jag kände att det var det som passade mig bäst. Att plugga och lära mig nya saker är något jag gillar och därför fungerade ett högskoleförberedande program allra bäst för mig."

Vår elevhälsa - ett bra stöd för dig

Ta reda på vilket stöd som finns att få på skolan om du skulle behöva det. På Ullvigymnasiet jobbar vi för att du ska trivas och känna dig trygg.

Roliga aktiviteter för dig

Förutom programval är det lika viktigt att ta reda på vilka övriga aktiviteter som finns på skolan. På Ullvi finns en mängd olika idrottsaktiviteter, festligheter, bal, studentarrangemang med mera. Det är organisationerna elevrådet och Ullvi IF som planerar och genomför aktiviteterna. Som elev kan du vara med påverka hur aktiviteter ska arrangeras.

Läs mer om olika aktiviteter som du kan delta i.

Frukost eller mellanmål

Om du behöver en ordentlig frukost eller ett mellanmål är du välkommen till oss i cafeterian i matsalen eller uppehållsrummet.

Här hittar du mer information om våra cafeterior, till exempel öppettider och prisexempel.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på