Du kan välja programfördjupning inom till exempel matlagning, bageri, frukost och bufféservering.
Teoretiska och praktiska moment vävs ihop till en enhet.
Du läser ämnen som
- matlagningskunskap
- bageri- och konditorikunskap
- hotell
- livsmedels- och näringskunskap
- måltids- och branschkunskap
- service och bemötande
Dessutom läser du de kurser som är gemensamma för alla program.
I utbildningen ingår praktik eller APL på olika arbetsplatser.
Alla elever på anpassade gymnasieskolan läser också nationella kurser
- Svenska
- bageri- och konditorikunskap
- hotell
- livsmedels- och näringskunskap
- måltids- och branschkunskap
- service och bemötande
Vad du lär dig inom måltids- och branschkunskap
- att tillaga och servera lunch
- att tillaga och servera olika typer av bufféer
- att baka matbröd, bullar och kakor
- att sälja smörgåsar och bakverk till kunder
Läs mer och se en film
På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet och se en kort informationsfilm:
Till Skolverkets webbplats