Basketprofil

Har du funderat på att satsa ännu mer på din basketkarriär? Vill du utvecklas både inom din sport och samtidigt studera tryggt på ett gymnasieprogram?

Baskettränare Markus Larsson

Här får du möjlighet att träna i en elitmiljö med andra ungdomar som vill satsa såväl på sin idrott som på sina studier.

Basketgymnasiet är ett resultat av ett bra och starkt samarbete mellan Köping Stars och Ullvigymnasiet.

På kort tid har skolan och klubben producerat spelare till ungdomslandslagen och Köping Stars i SBL, exempelvis Luka Babic, Simon Klaasma och Leo Wilhelm. Utöver deras individuella framgångar kom Köping Stars/NIU Ullvi dessutom tvåa i HU-19 SM säsongen 2018/19.

Gruppbild på Köping Stars/NIU Ullvi som kom tvåa i HU19 SM säsongen 2018/19! Förstora bilden

Köping Stars/NIU Ullvi kom tvåa i HU19 SM säsongen 2018/19!

På skolan har vi ett starkt team med duktiga tränare, elevhälsa och förstående lärare. Om du kommer från en annan kommun försöker vi hjälpa till med att skaffa boende.

logotyp Köping Basket

Kurser och poäng

Kurser du kommer att få betyg i:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering 100 p
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering 100 p

Dessa kurser läses inom ditt individuella val.

Ett deltagande i profilen kan leda till att vissa kurser som ger behörighet eller meritpoäng inte kan sökas. Individuella upplägg kan eventuellt göras i samråd med lärarna på profilen.

Utbildningen

Utbildningen individanpassas utifrån dina förutsättningar för att du skall utvecklas som basketspelare och människa. Det är dig och dina behov som träningen fokuseras på, inte laget.

Träningspassen är inriktade på allmän träning, träning inom basketens olika positioner och taktik samt naturligtvis din egen teknikträning, det vill säga, det du och din tränare anser att du behöver förbättra.

Instruktörer

Träningen sker i Ullvihallen under ledning av Marcus Larsson. Marcus har en gedigen bakgrund som elitspelare i moderklubben Solna Vikings, Sanda Basket-gymnasium och ytterligare 5 års spel i USA. Idag arbetar Marcus som ansvarig för klubbens ungdomsutveckling där han bland annat fortbildar tränare och ledare i Köping Stars och där han också är atkiv som spelare.

Helena Hoffstedt ansvarar och undervisar i kursen Träningslära. Hennes övriga ämnen är Svenska samt Idrott och hälsa. Helena har en aktiv bakgrund inom såväl basket som friidrott och är numera även ungdomstränare i Köping Stars.

Upplägg

Du har minst två träningspass per vecka. Du får frukost av skolan efter morgonpasser innan din första lektion och det går även att köpa matlåda. Skollunchen är självklart avgiftsfri.

Ansökan

För att kunna antas till basketgymnasiet, måste du göra en ansökan till, och komma in på något av Ullvigymnasiets program. Du måste göra en särskild ansökan gällande basketen.

Ansökan till Basketprofilen Pdf, 128.3 kB.

Vi tar in cirka 10 elever per år. I samarbete med basketprofilen och din nuvarande klubb gör vi en så heltäckande bedömning som möjligt av din nivå och dina utvecklingsmöjligheter. Du ska vara aktiv basketspelare och ansluten till en förening för att kunna söka. Sista ordet vid antagningen till basketgymnasiet har din blivande instruktör här vid Ullvigymnaiset.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på