Bordtennisgymnasiet RIG

RIG-elev

"Jag valde Riksidrottsgymnasiet och Ullvi för att jag här kan träna på den nivå som jag behöver för att komma vidare i karriären och samtidigt få en stabil grund genom en avklarad gymnasieutbildning. Genom att jag redan spelar i landslaget så behöver jag en lösning som gör både bordtennissatsning och skolgång möjligt, vilket jag har möjlighet till här i Köping.

Stina Källberg,
Riksidrottsgymnasiet

Det här får du hos oss

Bordtennisgymnasiet vill underlätta kombinationen utbildning och idrott för dig på elitnivå. Fem mycket meriterade tränare erbjuder dig bra träning i en positiv och stimulerande idrottsmiljö. Du förbereder dig hos oss inför en framtida kommande elitkarriär.

Du kommer att integreras tillsammans med skolans övriga elever i den ordinarie gymnasieutbildningen. Bordtennisträningen kommer att ha särskild avsedd tid på schemat.

Bordtennisgymnasiet i Köping är en viktig bas i Svenska Bordtennisförbundets verksamhet kring att utveckla bordtennisspelare på elitnivå. Varje år antas cirka 6-8 spelare, vilket innebär att det finns plats för totalt 24 spelare. Du har möjlighet att ansöka om ett års förlängning av utbildningen, vilket ska ansökas om senast den15 april under ditt första läsår. Syftet är att underlätta för att nå högre mål inom både bordtennis och studier.

Vår strävan är ett tillgängligt och öppet bordtenniscenter dit både dagens och morgondagens toppspelare söker sig. Centret har en elitprägel och skapar därmed förutsättningar för dig som vill satsa målmedvetet på din idrott. De viktiga basfunktioner som vi erbjuder är:

  • flexibelt och anpassat boende
  • mat även kvällstid
  • arena i toppklass
  • fem mycket erfarna tränare
  • goda studiemöjligheter i en lugn avstressad miljö

Vårt mål - elitidrottare med en bra gymnasiebakgrund

Du får en bra idrottsutbildning i kombination med en skräddarsydd gymnasieutbildning.

Bordtennisförbundet, Riksidrottsgymnasiet i Köping

Läs mer om vår datarankning på bortennisförbundets webb

Filmen är skapad av Alexandra Rööse och Natthawat Phaithong, bordtenniselever 2017, samt Jana Dobesova som är tränare för eleverna.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på