Ishockeyprofil

Hockeyspelare

Köping har under åren fostrat många framstående hockeyspelare, senast Johan Gustavsson, målvakt i Färjestad, Luleå och numera i NHL. Vi vill tillsammans med Köping HC utveckla nya talanger som förhoppningsvis når lika långt som Johan. I samarbete med Köping HC erbjuder vi dig som önskar kombinera gymnasiestudier med din favoritsport ishockey, en möjlighet att förverkliga detta vid Ullvigymnasiet.

Ishallen ligger nära Ullvigymnasiet så du har korta transporter mellan skola och träning och i Ullvihallen har vi ett välutrustat gym där du har möjlighet att bygga den fysik som behövs för en framgångsrik insats på rinken.

Ansökan och antagning

För att kunna få ishockeyprofil på din utbildning måste du ansöka och komma in på ett av Ullvigymnasiets program. Dessutom måste du göra en särskild ansökan till ishockeyprofilen. Vi tar in cirka 15 elever per år. I samarbete med Köping HC och din nuvarande klubb gör vi en så heltäckande bedömning som möjligt av din nivå och dina utvecklingsmöjligheter.

Du skall naturligtvis vara aktiv ishockeyspelare och ansluten till en förening för att kunna söka. Sista ordet vid antagningen till ishockeyprofilen har din blivande instruktör här vid Ullvi. Eftersom det här sker i ett nära samarbete med Köping HC ser vi det som naturligt att du representerar Köping HC under din gymnasietid. Ordinarie ansökningstid till gymnasiet gäller också för ansökan till hockeyprofilen.

Ansökan till ishockeyprofil Pdf, 22.1 kB.

Ullvigymnasiet och Köping HC bedömer din nivå och dina utvecklingsmöjligheter och därefter väljer de ut vilka som antas. Profilen riktar sig främst till elever i KAK, med det finns möjlighet att söka för elever från andra kommuner.

Kurser och poäng

Dessa kurser kommer du att få betyg i via Ishockeyprofilen:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering 100 p
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering 100 p

Ett deltagande i profilen kan leda till att vissa kurser som ger behörighet eller meritpoäng inte kan sökas. Individuella upplägg kan eventuellt göras i samråd med lärarna på profilen.

Utbildningen individanpassas

Utbildningen individanpassas utifrån dina förutsättningar för att du skall utvecklas som ishockeyspelare och människa. Det är dig och dina behov som träningen fokuseras på, inte laget. Ispassen är inriktade på allmän träning, träning i ishockeyspelets olika positioner och taktik samt naturligtvis din egen teknikträning, det vill säga, det du och din tränare anser att du behöver förbättra.

Instruktör

Anders Huldtin bor i Arboga och är utbildad gymnasielärare. Anders är fostrad i HC Dobel och gick sedan hockeygymnasiet i Västerås. Spelarkarriären fortsatte i Mora IK och sedan gick flytten till IFK Arboga där han var forward i många år. Han har även spelat i Nybro, Örebro Hockey, Linden och Köping HC i vår senaste säsong i division 1.

Upplägg 

Två träningspass/vecka, som innehåller teoripass och fyspass. Lektionerna innebär tidig morgontid och sen eftermiddagstid på skolan. Skolan ser till att du får frukost efter morgonpasset innan du går till första lektionen och det går även att köpa middag som matlåda för 25 kr måndag till fredag. KHC kan hjälpa till med att söka lämpligt boende.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på