Teknikcollege

Teknikcollege är ett samarbete mellan skola, företag och kommuner för att utveckla de tekniskt inriktade utbildningarna. Målet med samarbetet är att elever ska bli anställningsbara eller läsa vidare på högskola eller universitet, för i framtiden kommer det att råda brist på tekniskt utbildad personal hos våra samverkansföretag.

Teknikcollege Västra Mälardalen

På Ullvigymnasiet är de tekniska utbildningarna certifierade inom konceptet Teknikcollege. Det betyder att utbildningarna uppfyller de krav som ställs av regionens tekniska företag. Utbildningarna är även regionalt anpassade utefter de företag som finns i region Västra Mälardalen.

Läs mer om det nationella konceptet Teknikcollege på deras egen webbplats.

Teknikcollege för dig som är elev

Att läsa ett Teknikcollege-certifierat program i regionen Västra Mälardalen betyder att du kommer studera i samarbete med regionens teknikföretag. Där kommer du genomföra din APL om du läser ett yrkesförberedande program. Och läser du ett studieförberedande program kommer du i olika kurser genomföra studiebesök och jobba i projekt mot företagen.

Elever som uppfyller krav om närvaro på maximalt 3% ogiltig frånvaro samt minst betyget E i samtliga kurser, erbjuds att söka sommarjobb hos något av våra samverkansföretag. Du får även efter avklarad utbildning ett diplom som ett bevis på att du klarat en utbildning som företagen värderar högt.

Certifierade utbildningar

Utbildningar på Ullvigymnasiet som är kvalitetssäkrade inom Teknikcollege är:

Se Teknikcollege informationsfilm som förklarar närmare vad konceptet går ut på.

Ullvigymnasiet återcertifierat inom Teknikcollege

Nära och tydligt samarbete med det lokala näringslivet lönar sig. 2016 blev Västra Mälardalen den första regionen i Sverige att certifieras inom Teknikcollege för en tredje gång. Det innebär att Ullvigymnasiet även i fortsättningen kan garantera bra utbildningar inom tekniksektorn.

Läs mer om återcertifieringen.

Intervjuer

Patrik Laanemets arbetar som kommunikatör för Riksföreningen Teknikcollege Sverige. Han har besökt Ullvigymnasiet och genomfört två intervjuer, en med lärare Amanda Hermansson och en med eleven Andreas Hedlund. Syftet med intervjuerna var att lyfta personerna i fråga, och Ullvigymnasiet nationellt i Teknikcollege Sverige.

Intervju med Amanda Hermansson

Intervju med Andreas Hedlund


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på