Ung företagsamhet, UF

UF Bästmanland

Våga starta eget företag. På Ullvigymnasiet får du som går på Ekonomiprogrammet eller Handels- och administrationsprogrammet möjlighet att prova på UF, Ung Företagsamhet och prova att driva ett företag under ett läsår.

Ett läsår med Ung Företagsamhet är spännande och lärorikt. Som ung företagare får du vara med om att starta, driva och avveckla ett företag.Till din hjälp har du utbildningsmaterial, en handledare från Ullvigymnasiet, en rådgivare från näringslivet och Ung Företagsamhet i Västerås som kan hjälpa till.

Hur går det till?

Du som elev tar fram en affärsidé, genomför marknadsundersökningar, skaffar startkapital, ordnar säljtillfällen och marknadsför ditt företag. Under verksamhetsåret får du unika möjligheter att träna din förmåga att samarbeta, lösa problem, fatta beslut och ta ansvar. Vi på Ullvigymnasiet tillsammans med UF i Västerås hjälper dig att komma igång att driva företaget enligt de regler som gäller. Du kommer även att få delta i den regionala mässan som anordnas i mars varje år där elever från hela länet visar upp sitt UF-företag. Där får du även möjlighet att sälja dina produkter och kan tävla om fina priser.

Efter gymnasiet

Att känna till företagandets villkor när man tar examen från gymnasiet har många fördelar. De kunskaperna är av stort värde i såväl arbetslivet som vid fortsatta studier. Ullvigymnasiet samarbetar med Ung Företagsamhets regionkontor i Västerås och tillsammans med dem anordnas mässor, kickoffs, kickouts samt en mängd andra aktiviteter och tävlingar som du kan delta i under UF-året.

Undersökningar visar att hela 24 procent av dem som drivit UF företag under sin gymnasietid startar företag senare i livet. Du kan bli en av dem!

Våga vara egen!

Mer information om Ung Företagsamhet

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på