Ekonomiprogrammet

Bild på Vikotr Kjellander, Ekonomiprogrammet. Foto. Helen ShippeyFörstora bilden

Foto: Helen Shippey

Ekonomiprogrammet ger en bred utbildning med många roliga kurser som ger rätt behörigheter. Jag tycker att skolan är trevlig med bra lärare och sköna människor.

Viktor Kjellander,
Ekonomiprogrammet


Inriktningar

  • Ekonomi
  • Juridik

Högskoleförberedande program

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för att studera vidare direkt efter gymnasiet.

Det här får du hos oss

Ekonomiprogrammet förbereder dig för fortsatta studier främst inom ekonomi och juridik men även inom andra samhällsvetenskapliga områden. Även om du inte tänker dig en framtid som jurist eller ekonom ger programmet dig goda förutsättningar för framtida studier och arbetsliv.

  • Du som väljer inriktning ekonomi kommer att läsa företagsekonomi och marknadsföring samt internationell ekonomi.
  • Du som väljer inriktning juridik kommer att läsa affärsjuridik, rätten och samhället, filosofi, retorik och kriminologi.

Gemensamt för samtliga elever är att man läser UF (Ung företagsamhet) inom kursen ”Entreprenörskap och företagande”, en kurs där du praktiskt får öva och genomföra det du teoretiskt övat på genom att under sista årets på gymnasiet driva ett UF-företag.

På Ekonomiprogrammet läser du minst en kurs moderna språk. På Ullvigymnasiet erbjuder vi språken franska, spanska och tyska.

Vårt mål - ekonomi i världsklass

När du är färdig hos oss efter tre år är vårt mål att du ska vara väl förberedd för vidare studier på universitet eller högskola. Väljer du inriktning ekonomi blir du också redo för att arbeta som ekonomiassistent.

Efter utbildningen

Efter avslutade studier på Ekonomiprogrammet får du grundläggande och särskild behörighet för många utbildningar vid högskola och universitet. Exempel på områden är ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Film om högskoleförberedande program

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på