Naturvetenskapsprogrammet

Bild på Fride Tümer, Naturvetenskapsprogrammet. Foto: Helen ShippeyFörstora bilden

Foto: Helen Shippey

Mitt val av program öppnar många dörrar för framtiden genom att det är brett och har välutbildade lärare. Miljön här på Ullvi är bra och alla är vänliga.

Fride Tümer,
Naturvetenskaps-programmet

 

Inriktning

  • Naturvetenskap

Högskoleförberedande program

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för att studera vidare direkt efter gymnasiet.

Det här får du hos oss

På Ullvi får du en bred utbildning inom naturvetenskap med många framtida möjligheter. Dina huvudämnen kommer att vara biologi, kemi, fysik och matematik. Men du kan naturligtvis också fördjupa dina språkkunskaper. Du kommer att lära dig att lösa problem, det vill säga formulera, undersöka och dra slutsatser. Laborationer och arbete i fält är centrala inslag som stärker utbildningen och gör den roligare.

Under tredje året ligger fokus på att förbereda dig för studier på högskola eller universitet. Du får inblick i hur det är att arbeta med forskning.

Du kommer att få åka på någon studieresa och för att fördjupa dig mer inom naturvetenskap. Det kan vara en resa inom Sverige eller till något Europeiskt land.

På Naturvetenskapsprogrammet läser du moderna språk. Ullvi erbjuder språken franska, spanska och tyska.

Vårt mål - duktiga problemlösare

Målet är att du blir en duktig problemlösare som kan jobba inom det mesta i framtiden.

Efter utbildningen

Efter avslutade studier på Naturvetenskapsprogrammet har du fått de mest omfattande kunskaperna för att läsa vidare på högskola och universitet. Det är särskilt lämpligt för dig som vill läsa vidare inom naturvetenskapliga eller tekniska områden.

Film om högskoleförberedande program

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på