Restaurang- och livsmedelsprogrammet Ej start ht-23

Inriktning

  • Kök och servering OBS! ej start hösterminen-23

Yrkesprogram

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom yrkesområdet. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Det här får du hos oss

Restaurang Culinaren

Denna utbildning är till stor del förlagd till Culinaren, vår egen restaurang som finns i Folkets Hus. Där förbereds du för ett arbete inom kök och servering. Du kommer att lära dig att göra matsedel, se till att råvaror finns på plats och laga mat som sedan serveras till matgäster. Du kommer att få möjlighet att tävla i matlagning eller servering antingen i Sverige, till exempel i svenskt mästerskap, eller utomlands.

Arbetsmarknaden inom restaurang- och livsmedelsbranschen är internationell och därför lägger vi stor vikt vid möjligheten att göra praktik utomlands. Kan du, förutom yrket, även tala ett annat språk ökar dina möjligheter avsevärt.

Vårt mål - en bra start i livet

Vårt mål är att ge dig en bra start i livet med ett yrke i ryggen där framtidsutsikterna är mycket goda.

Efter utbildningen

Här ser du exempel på yrken som din utbildning kan leda till, så kallade yrkesutgångar.

Inriktning

Kök och servering

  • Kock
  • Servitör eller servitris

Fortsatta studier

Efter avslutade studier på Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du behörighet till yrkeshögskolan. Där finns utbildningar mot exempelvis culinarisk Kock, köksmästare med mera.

Vill du studera vidare på högskola och universitet måste du välja att läsa in flera kurser som normalt inte ingår i ditt program.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på