Samhällsvetenskapsprogrammet

Bild på Rojevin Aslan, Samhällsvetenskapsprogrammet. Foto: Helen ShippeyFörstora bilden

Foto: Helen Shippey

Programmet ger mig många möjligheter i framtiden, det är både brett och lärarna är bra på att förklara hur jag ska nå mina mål. De vill se alla lyckas.

Rojevin Aslan,
Samhällsvetenskaps-programmet

 

Inriktningar

  • Beteendevetenskap
  • Medier, information och kommunikation

Högskoleförberedande program

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för att studera vidare direkt efter gymnasiet.

Det här får du hos oss

Du får en bred högskoleförberedande utbildning där du får träna på att vara kreativ, ta ansvar och samarbeta, samtidigt som du lär dig att formulera, analysera, lösa problem och tänka kritiskt. Vi ger dig också möjlighet att fördjupa dina kunskaper i engelska och moderna språk.

Inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskaper om människans beteende som individ och som deltagare i grupper. Du får även lära dig mer om kommunikation, ledarskap och konflikthantering.

Väljer du inriktningen medier, information och kommunikation studerar du journalistik, information och reklam samt olika medietekniker för att kunna förmedla budskap på ett intressant sätt.

På Samhällsvetenskapsprogrammet läser du moderna språk. Ullvi erbjuder språken franska, spanska och tyska.

Vårt mål - kreativa, analyserande problemlösare

Du kommer att vara väl förberedd för många olika utbildningar och yrken i framtiden.

Efter utbildningen

Efter avslutade studier på Samhällsvetenskapsprogrammet blir du behörig till högskola och universitet, exempelvis inom områden som ekonomi, juridik, spåk.
Vill du läsa inom naturvetenskapliga eller tekniska områden måste du efter gymnasiet komplettera med flera kurser i matematik och naturvetenskapliga ämnen.

Film om högskoleförberedande program

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på