Teknikprogrammet

Bild på Berfin Balikci, Teknikprogrammet. Foto: Helen ShippeyFörstora bilden

Foto: Helen Shippey

Ullvigymnasiet var ett självklart val eftersom jag har hört mycket bra om skolan. Att få designa och utveckla produkter är det roligaste med teknikprogrammet.

Berfin Balikci,
Teknikprogrammet

 Inriktningar

  • Design och produktutveckling
  • Teknikvetenskap

Högskoleförberedande program

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för att studera vidare direkt efter gymnasiet.

Det här får du hos oss

I inriktning design och produktutveckling tränar du dig på att kreativt lösa tekniska problem på ett hållbart sätt för människa och miljö. Du kommer att lära dig alla steg från en idé till färdig produkt. Du kommer även att lära dig använda datorprogram som hjälpmedel i ditt arbete med design och konstruktion. Dina huvudämnen kommer att vara teknik, matematik, fysik och kemi. Dessa verktyg är viktiga för att klara många andra ämnen i programmet.

Inriktning teknikvetenskap är främst till för dig som tänker fortsätta att studera på högskolans tekniska utbildningar. Här ingår samtliga kurser som krävs för behörighet till ingenjör. Du lär dig att använda matematiska modeller, att simulera, styra och reglera. Du får en ökad förståelse hur man tänker och arbetar med hela teknikprocessen.

Vårt mål - teknik som är användbar för människan

Du kommer att utveckla många användbara tekniska produkter inom alla områden - teknik behövs överallt, till allt.

Möjlighet finns att läsa moderna språk som ökar dina möjligheter till vidareutbildning

Hos oss har du möjlighet att välja moderna språk, steg 3 i tyska, spanska eller franska. Du läser kursen redan från årskurs 1 för att direkt bygga på dina tidigare kunskaper. Steg 4 kan du fortsätta med i årskurs 2. Dessa kurser ger dig meritpoäng som ökar din chans att komma in på högskola eller universitet.

Teknikcollege Västra Mälardalen

Teknikprogrammet är certifierat genom Teknikcollege. Det betyder att du som elev på Teknikprogrammet kommer arbeta nära företag i delar av din utbildning. Du får även möjlighet till sommarjobb hos något av våra samverkansföretag.

Läs mer omTeknikcollege och vad detta innebär för dig.

Här nedan kan du se skolverkets film om programmet. Filmen är inspelad på Ullvigymnasiet 2013.

Efter utbildningen

Efter avslutade studier på Teknikprogrammet har du särskild behörighet till flera utbildningar på högskola och universitet, framförallt inom de tekniska områdena.

Läser du inriktning Teknikvetenskap så ingår det obligatoriskt kurser som gör att du är behörig till olika ingenjörsyrken. I inriktning Design och produktutveckling har du möjlighet att själv välja om du vill läsa dessa kurser.

Du har möjlighet att söka till ett fjärde år på Teknikprogrammet och skaffa dig en gymnasieingenjörsexamen. Observera att det kan förekomma olika förkunskapskrav till olika inriktningar.

Du har även möjlighet att söka utbildningar vid yrkeshögskolan, exempelvis produktionsteknik och logistik.

Film om högskoleförberedande program

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på