VVS- och fastighetsprogrammet

Bild på Ghasem Husseini, VVS- och fastighetsprogrammet. Foto: Helen Shippey

Foto: Helen Shippey

Alla är välkomna på Ullvi, det gillar jag. Mitt program är praktiskt och ger mig möjligheter att få jobb direkt efter studenten.

Ghasem Husseini, VVS- och fastighetsprogrammet

 

 Inriktning

  • VVS

Yrkesprogram

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom yrkesområdet. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Det här får du hos oss

Det är stor efterfrågan på kunniga hantverkare idag och VVS-branschen är inget undantag. Du jobbar mycket med händerna och du får lära dig att läsa ritningar och en del grundläggande elkunskap och svetsning. Men även att installera, serva och underhålla system för vatten och värme. Inom VVS-branschen är det vanligt att man startar en egen firma och därför är entreprenörskap en central del av utbildningen. Efter utbildningen går du som lärling i två år.

Vårt mål - anställningsbara hantverkare

När du klarat utbildningen är du en efterfrågad hantverkare. Via praktiken kommer du att få kontakter i branschen och goda chanser till jobb.

En utbildning som är rekommenderad av VVS-branschens yrkesnämnd

En förstklassig skola har både kunskap, resurser och vilja att ge sina elever bästa tänkbara utbildning – både avseende teori och praktik. Eleverna får en utbildning som är kvalitetssäkrad av branschen och som kommer underlätta vid den fortsatta utbildningen på företag.

Läs mer om förstklassig skola på VVS-branschens yrkesnämnd.

VVS-branschens yrkesnämnd

Läs mer om yrken på VVS-branschens yrkesnämnd.


Logotype Förstklassig skola

Efter utbildningen

Här ser du exempel på yrken som din utbildning kan leda till, så kallade yrkesutgångar.

Inriktning

VVS montör

Fortsatta studier

Efter avslutade studier på VVS- och fastighetsprogrammet får du behörighet till yrkeshögskolan. Där finns utbildningar inom till exempel anläggning, bygg och industri.

Vill du studera vidare på högskola eller universitet måste du välja att läsa in flera kurser som normalt inte ingår i ditt program.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på