Berättelser från oss

Att arbeta i en kommun är ett speciellt uppdrag. Organisationen är bred och rymmer allt från undersköterskor till ingenjörer. Våra verksamheter är väldigt olika och samtidigt finns spännande möjligheter till samverkan. Vi är väldigt stolta över våra medarbetare som har stor kompetens och stor initiativförmåga - här har vi samlat några av deras berättelser.

Barn och unga

Digital teknik i klassrummet

Hon är en spjutspets för digital teknik i klassrummet. Linda Eriksson, lärare på Karlbergsskolan, har uppmärksammats nationellt för sitt nydanande sätt att lära ut till eleverna.

Länk till artikeln

Förskolekockarna på Sagostugan prisade för sin mat

Nina och Andrea på Sagostugans förskola gick till final i Arlas tävling "guldkon". De inspirerar genom sin matlagning, både på jobbet och via sitt instagramkonto.

Länk till artikeln

Fritidsledaren Staffan får utvecklas på jobbet

Staffan Stam får utrymme att praktisera sin spetskompetens - film och tv - i sitt arbete som fritidsledare.

Länk till artikeln

Stöd och omsorg

Digitalt försörjningsstöd

Visste du att Köpings kommun är den enda kommunen i länet som har digitaliserat sin ansökan för försörjningsstöd? Och att vi är en av tre pilotkommuner i landet att använda automatiserade beräkningar av försörjningsstöd? Hör Inger som är systemansvarig och Fanny som är socialsekreterare berätta mer!

Länk till artikeln

Äldreomsorg + socialpsykiatri = sant

Nygårdens äldreboende och kommunens socialpsykiatri gick samman och skapade en riktig fullträff. Ur samarbetet kom meningsfull sysselsättning, guldkant på tillvaron så väl som språkträning.

Länk till artikeln

Köping ledande i landet på demensutbildningar

När svenskt demenscentrum listar de kommuner som genomfört flest grundutbildningar i demensvård så ligger Köping obestridd i topp. Det tack vare kommunens demensteam som satt ihop ett unikt utbildningsprogram.

Länk till artikeln

Samhällsbyggnad

De får komma bakom kulisserna i butiker och restauranger

Att arbeta som livsmedelsinspektör är ett arbete med mycket eget ansvar som dessutom bjuder på en hel del spännande möten. Livsmedelsinspektören Anna berättar mer!

Länk till artikeln

Från pinnpojke till 3D-ritningar på mindre än ett arbetsliv

Per-Arne Skoglund, chef för Tekniska kontorets driftavdelning, berättar om den enorma tekniska utveckling som skett inom hans yrkesområde under de drygt 40 år han arbetat.

Länk till artikeln

Integration

Språkvän

Språkvän är ett toppenbra sätt att arbeta praktiskt och enkelt med integration. Social- och arbetsmarknadsförvaltningen på kommunen driver projektet.

Länk till artikeln

Flerspråkiga simlärare på Karlbergsbadet

Med engagemang och den rätta glöden kan man gå från att själv sakna simkunnighet till att bli utbildad simlärare av Svenska Livräddningssällskapet. Det har tre Köpingskillar gjort, med handledning av "Klicken" på Karlbergsbadet.

Länk till artikeln

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: