Industritekniska programmet

Det här är programmet för dig som är intresserad av att arbeta inom en modern verkstadsindustri med maskiner och tillverkning. Utbildningen ger dig en bra grund för arbete inom tillverkningsindustrin.

Robin Ericsson

Jag valde programmet för att jag ville gå ett praktiskt och yrkes- förberedande program. Industri verkade spännande och jag hade hört många bra saker om Ullvi, så valet var lätt. Det bästa är att man får så mycket hjälp och stöd av lärarna för att lyckas.

Industritekniska programmets specialområde är skärande bearbetning. Du lär dig svarva, fräsa och borra i metall i moderna maskiner som du själv lär dig att programmera.

Studierna på skolan varvas med arbetsplatsförlagt lärande (APL) på olika arbetsplatser inom industri. Genom APL skapar du värdefulla kontakter för framtiden.

Inriktning

Produktion och maskinteknik

Här förbereder du dig för att arbeta inom tillverkningsindustrin. Du får kunskaper inom grunderna för bearbetning av olika material och användning av olika typer av maskiner. Du får kunskap i CAD/CAM-teknik där datorbaserade ritningar överförs till datorstyrd produktion.

Yrken

  • CNC-operatör metall
  • Maskinoperatör

Teknikcollege

Industritekniska programmet är certifierat inom Teknikcollege. Det betyder att programmets in riktning utvecklas i nära samarbete med de lokala teknikföretagen.

Genomför du skolan med goda studieresultat och har god närvaro får du möjlighet till ett sommarjobb hos något av samverkansföretagen.

Läs mer om Teknikcollege

Efter utbildningen

Programmet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Efter avslutade studier blir du även behörig till yrkeshögskolan där det finns utbildningar som innehåller både teori och praktik inom olika områden.

Om du har påbörjat din utbildning före 2023 kan du välja att läsa till de kurser som ger dig grundläggande behörighet till grundskola.

För dig som påbörjar din utbildning på ett yrkesprogram hösten 2023 och framåt ingår samtliga kurser som krävs för grundläggande behörighet till högskola i programstrukturen. Poängen för en fullständig gymnasieutbildning på ett yrkesprogram kan då variera mellan 2 500 till 2 800 gymnasiepoäng. Det är möjligt att välja bort delar av de kurser som ger grundläggande behörighet och ändå gå ut med en yrkesexamen.

Planer och dokument för utbildningen

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Ann-Christin Lindgren

PROGRAMLEDARE

Carina Nilsson

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE

Jennifer Alsing Åström

REKTOR