Gatubelysning

I Köpings kommun finns det närmare 6 000 ljuspunkter längs med gator, vägar, i parker och på torg. Här kan du läsa mer om hur vi på VME jobbar med gatulampor och belysning och hur du gör en felanmälan om en gatlykta är trasig.

Så felanmäler du trasig gatubelysning

Du kan felanmäla trasig belysning via webben, genom vår e-tjänst ISYcase.

E-tjänst för att felanmäla belysning

Du kan också ringa eller mejla vår kundtjänst.

0221-67 06 10

kundtjanst@vme.se

Det här behöver vi veta

Berätta var problemet är, gärna gatuadress eller beskrivning av platsen, och vad felet gäller: exempelvis om lampan är släckt, hur många lampor det gäller och om de blinkar eller tänds och slocknar.

Så här hanteras felanmälningar på belysning

Felanmälningar på trasig gatubelysningslampa åtgärdas av vår entreprenör varje månad. Reparationen utförs oftast under månadens första vecka.

Ansvar för olika vägar

Vi på VME ansvarar för väg- och parkbelysningen inom tätorterna.

Trafikverket ansvarar för riks- och länsvägar

Det är trafikverket som ansvarar för våra europavägar, riks- och länsvägar - och dess belysning! Om du seren trasig lampa på E18, väg 250, eller exempelvis Västeråsvägen mot Munktorp är det alltså Trafikverket som ska kontaktas.

Felanmäl hos Trafikverket

Blå är kommunala, röda är statliga och gröna enskilda vägar

Begränsad livslängd

De tidigare modeller av lampor och ljuskällor har en begränsad livslängd. En gatulampa som tänds för att efter ett tag slockna är ofta ett tecken på att dess förbrukningstid är slut.

LED

Vi arbetar för fullt med att byta till LED inom hela Köpings kommun för att spara både energi och underhållskostnaderna samt även minska miljöpåverkan. Därför åtgärdar vi bara trasiga lampor av tidigare modeller i väntan på att vi byter hela armaturen till LED i stället för att byta ut lampan var fjärde år.

Synpunkter

Vi tar tacksamt emot olika synpunkter om man har något förslag, upplever otrygg belysning på någon plats eller om man har andra kommentarer på belysningen, genom vår e-tjänst ISYcase.

E-tjänst för att lämna synpunkter och felanmälan

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: