Ansök till CNC-utbildning

Här hittar du information om hur du kan ansöka till våra CNC-utbildningar. Du kan även läsa om vad som händer efter att vi tagit emot din ansökan.

Datum att hålla koll på

Kursstart: 12 augusti 2024

Ansökan öppnar: 13 maj 2024

Sista ansökningsdag: 10 juni 2024


OBS! För att söka utbildningen i vår webbansökan behöver du logga in med Mobilt BankID.

Så här ansöker du till CNC-
utbildning

CNC-utbildningarna har fyra kursstarter per år (januari, mars, augusti, oktober). CNC-utbildning söks som ett komplett yrkespaket. Det innebär att du inte kontinuerligt behöver söka fristående kurser, utan att du vid en eventuell antagning läggs in på samtliga kurser som ingår i yrkespaketet.

Du ansöker till utbildningen via vår webbansökan.

Ansök till CNC-utbildning

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du ta kontakt med studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att ansöka.

Vår webbansökan är datastyrd och det går tyvärr inte att göra en ansökan om webbansökan är stängd. Missar du att ansöka till en kursstart får du därför vänta med att söka till nästa.

Din studieplan skapas i din webbansökan

När du skapar ett konto och skickar in en ansökan i vår webbansökan skapas din studieplan. Studieplanen beskriver, bland annat, mål med studierna. I ansökan motiverar du varför du vill studera och det är viktigt att du fyller i studieplanen korrekt.

Vilka dokument måste du skicka in när du ansöker?

För att vi ska kunna behandla din ansökan krävs att du har bifogat nedanstående dokument:

  • Betyg från tidigare utbildning som styrker dina förkunskaper
  • Personbevis - om du nyligen har flyttat till Köping
  • Om du är folkbokförd i någon annan kommun än Köping måste du skriva ut och skicka din ansökan till hemkommunen för godkännande (yttrande). Yttrandet ska sedan skickas till oss.

Dokumenten kan du ladda upp under Min sida i din webbansökan.

Detta händer efter att du sökt

Alla som söker till vuxenutbildning är inte garanterade en plats. Om det finns fler behöriga sökande än antal platser görs ett urval. En behörig sökande som har svag ställning på arbetsmarknaden och kort tidigare utbildning har företräde till utbildningen.

Vi behandlar alla inkomna ansökningar efter sista ansökningsdagen. Vi kontrollerar att din ansökan är komplett. Om din ansökan inte är komplett kan vi inte behandla den.

Under ett antagningsmöte beslutas vilka elever och utbildningar som kommer att starta. Efter detta kommer antagningsbesked skickas ut. Du får ditt antagningsbesked via mail eller post från skolan. I beskedet kan du se om du blivit antagen eller inte. Om du inte blivit antagen kan du se varför. Om du valt att få ditt antagningsbesked via mail är det viktigt att du uppgett rätt mailadress och att du kontinuerligt kollar din inkorg.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetenscenter

KOMPETENSCENTER

Tillfälliga öppettider i receptionen:
Måndag - Torsdag: 09.30 - 11.30

Telefontid:
Måndag - Torsdag 9.00 - 12.00 och 13.00 - 14.30
Fredag: 9.00 - 12.00

 

Skolan är stängd vecka 28, 29 och 30