SFA-medicin är en språkutbildning för dig som har en akademisk utbildning inom ett medicinskt yrke från ett land och vill lära dig svenska.
Vi har inga planerade starter för närvarande på SFA-medicin. Vi återkommer och uppdaterar när mer information finns.
Vem kan studera på SFA-medicin?
SFA-medicin är för dig som är medicinskt utbildad från ett annat land och är i legitimationsprocessen mot svensk legitimation och ska påbörja studier i svenska som andraspråk på grundläggande nivå.
Du ska:
- Ha en akademisk utbildning inom ett medicinskt yrke, t.ex. läkare, tandläkare, sjuksköterska, sjukgymnast, apotekare eller annan medicinsk utbildning.
- Ha bott i Sverige mindre än tre år.
- Studera svenska på grundläggande nivå samt svenska som andraspråk (sva 1, 2, 3) på gymnasial nivå.
Detta får du öva på
Du läser kurser i yrkessvenska som ger dig kunskaper om svensk hälso- och sjukvård. Du får även möjlighet till språkauskultation. Det innebär att du går bredvid någon som arbetar inom vården och lyssnar och ser hur man gör. Du får även gå på studiebesök och föreläsningar.
Målet med studierna
Ditt mål ska vara att få svensk legitimation inom ditt yrke. Genom SFA-medicin får du möjlighet att utveckla dina språkkunskaper så att du kan klara Socialstyrelsens kunskapstest. Det är Socialstyrelsen som anordnar kunskapsprovet samt prövar och utfärdar legitimation.
Så går studierna till
Studierna är på hel eller halvfart. Hur lång tid du behöver studera beror på dina förkunskaper i svenska.
Vi håller till på sjukhuset
Utbildningen genomförs av Kompetenscenter, i lokaler på sjukhuset i Köping. Kompetenscenter samarbetar med Region Västmanland så att ni ska få en så bra utbildning som möjligt.
Sidansvarig:
Senast uppdaterad:
Kontakt
Kompetenscenter
KOMPETENSCENTER
Tillfälliga öppettider i receptionen:
Måndag - Torsdag: 09.30 - 11.30
Telefontid:
Måndag - Torsdag 9.00 - 12.00 och 13.00 - 14.30
Fredag: 9.00 - 12.00