Inledande kartläggning

På Kompetenscenter kan vi hjälpa dig att identifiera och synliggöra vad du kan. Det kan till exempel vara kunskaper du skaffat dig genom tidigare erfarenheter från arbete, studier eller i andra sammanhang. Genom att göra en kartläggning kan du få möjlighet att få dina kunskaper dokumenterade och formulera ditt mål.

Inledande kartläggning

Du som är folkbokförd i Köpings kommun och funderar på att börja studera på Komvux har rätt till en inledande kartläggning. Även om du inte riktigt bestämt dig eller är osäker, kan en inledande kartläggning vara ett sätt för dig att hitta vägen vidare.

Varför ska jag göra en inledande kartläggning?

En inledande kartläggning ger dig en överblick över dina kunskaper så att du ska kunna göra ett medvetet studie- och yrkesval. Kartläggningen kan hjälpa dig hitta den lämpligaste vägen mot dina mål och synliggöra om du till exempel har kunskaper som kan valideras.

Hur går det till?

  1. Du fyller först i en digital kartläggningsformulär för att få en överblick över vad du kan, dina intressen och dina förmågor.
  2. Du bjuds in till ett vägledningssamtal med en studie- och yrkesvägledare där ni tillsammans diskuterar dina möjligheter och mål.
  3. Efter inledande kartläggning kommer en bedömning göras av dina erfarenheter och om du skall gå vidare till validering/ studier eller annat.

Om du inte har svenska som modersmål och behöver hjälp att fylla kartläggningsformuläret kan du boka ett vägledningssamtal med en studie-och yrkesvägledare.

Påbörja kartläggning

En inledande kartläggning kan till exempel utmynna i att du går vidare till:

Studier

Validering

Prövning

För mer information kontakta:Studie- och yrkesvägledarna

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Studie- och yrkesvägledningen

Glasgatan 20B, Köping