Parker, blomster & grönområden

Våra duktiga parkarbetare arbetar för att smycka ut kommunen med vackra planteringar. Varje år skapar de ett uppskattat sommarblomsprogram i Köping som har ett tema.

Sommarblommor med ett uppskattat tema

I Köpings kommun planterars varje sommar cirka 8 000 sommarblommor för att smycka och ge lite extra glädje till Köpingsborna. Val av tema, planering och växtval är i full gång redan i september året innan för att kunna beställas och drivas upp av leverantör.

I slutet av maj planterars de första blommorna i olika växtkärl, för att sedan ställas ut i mitten av juni. Rabatterna är det sista som planteras och brukar vara färdiga till midsommar. Sedan får sommarblommorna smycka staden fram till september.

Sommarblommorna i Köpings kommun planteras och sköts av parkenheten på driftavdelningen. Under säsongen sköts alla blommor av personal som har som huvuduppgift att se till så att våra sommarblommor är fina. I skötseln ingår vattning, puts, gödsling, skadedjurskontroll och kompletteringsplantering.

Under sommaren kontrolleras alla sommarblomskärl och rabatter cirka 1-3 gånger i veckan. Vi använder oss av vattentankar i alla växtkärl för att underlätta bevattningen och för att kunna ge blommorna en jämnare vattentillgång.

Teman genom åren

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: