Mountainbikespår

I Köping finns tre anlagda mountainbikespår. Oavsett om du föredrar fart och svårare terräng eller lättare åkning finns här något för dig. Kom ihåg att spåren korsar andra motionsspår så håll uppsikt och visa hänsyn. För att göra det enklare för dig som besökare och för att öka säkerheten vid transport mellan spåren finns en cykelväg uppmärkt med skyltar.

Karlbergsspåret

Mountainbikespår i KarlbergsskogenFörstora bilden

Klicka på bilden för att zooma.

Nivå: Lätt till medel
Längd:
5 315 meter

Karaktärsdrag: Ett relativt lätt spår med några tekniska partier. Större delen erbjuder en flack och snabb körning. Spåret omges av varierande natur i parkkaraktär, mestadels stora och små lövträd men även gran.

Johannisdalsspåret

Mountainbikespår i JohannisdalsskogenFörstora bilden

Klicka på bilden för att zooma.

Nivå: Lätt
Längd:
3000 meter

Karaktärsdrag: Ett mycket lätt spår utan tekniska partier. Den måttliga kuperingen gör detta till ett perfekt nybörjarspår. Spåret slingrar sig fram genom storskog bestående av tall och gran.

Skoftestaspåret

Mountainbikespår i SkoftestaskogenFörstora bilden

Nivå: Medel till svår
Längd:
5075 meter

Karaktärsdrag: Spåret präglas av specialgjorda stigar med flera drops, velodromer och bitvis svåra tekniska partier där erfarna och nybörjare kan utvecklas i sitt cyklande. Banan omges av blandad lövskog, tall, gran och ängsmark. Spåret är det tekniskt svåraste av de tre spåren.

Transportera dig säkert mellan spåren

För att göra det enklare för dig som besökare och för att öka säkerheten vid transport mellan spåren finns en cykelväg uppmärkt med skyltar.

Mountainbikespår i Köpings kommunFörstora bilden

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: