Frånvaroanmälan

Här hittar hittar du information om hur du sjukanmäler dig och vad du behöver tänka på.

När du inte kan vara i skolan, måste du frånvaroanmäla dig till skolan. När du är under 18 år är det din vårdnadshavare som ska anmäla dig frånvarande. Du kan endast registrera frånvaro en dag i taget. Det är dock möjligt att registrera frånvaro för flera perioder samma dag, till exempel kl 9-10 och kl 13-13:45.

Viktigt är att du frånvaroanmäler dig innan din första lektion på dagen för att inte få ogiltig frånvaro. Denna ogiltiga frånvaro kan inte justeras i efterhand.

Ogiltig frånvaro

Om du är hemma utan att frånvaroanmäla dig räknas det som ogiltig frånvaro. Frånvaro utan giltig anledning kommer att påverka ditt studiebidrag.

Läs mer om regler vid frånvaro

Du som är vårdnadshavare får ett meddelande via sms om ditt barn är frånvarande från skolan utan att vara frånvaroanmäld. Det är därför viktigt att du angett rätt kontaktuppgifter.

Om du till exempel behöver ändra dina kontaktuppgifter så gör du ändringarna i vårdnadshavarwebben:

Så gör du frånvaroanmälan

Vårdnadshavare (elever under 18)

Frånvaroanmälan för elever under 18 år registreras i Edlevo-appen. Ladda ner appen till din mobil. För att registrera frånvaron måste du logga in med BankID eller Freja eID:

Edlevo för Android

Edlevo för iPhone


Om du inte har appen så måste du använda dig av webbversionen för frånvaroanmälan:

Anmäl frånvaro, vårdnadshavare

Elever över 18 år

Samtliga elever på Ullvigymnasiet kommer bara in via Edlevos webbversion. Är du myndig registrerar du själv din frånvaro i Edlevos webbversion, vilket endast kan göras via länken nedan. För att logga in använder du samma inlogg som nätverksinlogg/Skolon/e-posten.

Anmäl frånvaro, elev


(Edlevo-appen är endast till för vårdnadshavare.)

Om du inte kommer in, kontakta IT-supporten på skolan.

 

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: