UF-Ung företagsamhet

Som elev på Ullvigymnasiet har du möjlighet att driva UF-företag antingen genom ditt programval eller som kurs inom individuellt val. Ta chansen att bli en UF-företagare under din gymnasietid!

Att driva UF-företag är spännande, lärorikt och utmanande. Du får själv, eller tillsammans med någon/några andra kurskamrater, starta, driva och avveckla ett företag under läsåret. Till din hjälp har du UF-lärare och regionala UF-kontoret som handleder, stöttar, hyllar och peppar dig under ditt UF-år.

Från affärsidé till avveckling

Ett UF-år innebär att du skapar en affärsidé som du arbetar kring. Du får utveckla dina kunskaper och förmågor kring de olika faserna (Inför ditt UF-år, Starta, Driva och Avveckla) samtidigt som du utmanas i att bland annat lösa problem, fatta beslut och ta ansvar.

Rådgivare från det lokala näringslivet

Ullvigymnasiet tror på ett nära samarbete med kommun och näringsliv. Under UF-året ska du ha en rådgivare som, utöver UF-lärare och UF-kontoret, kan hjälpa och guida dig under UF-året. Därtill kommer du också att få pitcha din affärsidé i den lokala tävlingen Västra Mälardalen-nästet där representanter från både kommun och näringsliv finns som jurydeltagare.

UF-mässa - med tävlingar och chans att knyta nya kontakter

UF-kontoret anordnar också en regional mässa under våren. Där får Ullvigymnasiets elever, tillsammans med andra gymnasieskolor i Västmanland, chans att visa upp sina affärsidéer och tävla med affärsidén i olika kategorier. Mässan är ett välbesökt evenemang som är ett uppskattat moment för UF-eleverna där möjlighet till att skapa nya kontakter finns.

Vad eleverna tycker

Efter UF-året:

  • Uppger 87 procent av eleverna att de nu vet hur man rent praktiskt går tillväga för att starta företag.
  • 92 procent uppger att de har bra förståelse för hur det är att driva ett eget företag.
  • Säger 2 av 3 att de blivit bättre på att presentera idéer, tänka kreativt, leda andra och förstå hur det är att vara chef.
  • Säger 2 av 3 att de utvecklat sin förmåga att lösa problem och samarbeta.

Om Ung Företagsamhet

Läs mer på ungforetagsamhet.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Gustav Eriksson

UF-SAMORDNARE