Inriktningar
Efter ett första gemensamt år väljer du inriktning.
Personbilsteknik
Inriktningen ger dig bra grund inom mekanik, elektronik, IT samt kundbemötande. Ullvigymnasiets verkstad liknar en modern personbilsverkstad där du får jobba med olika felsökningsprogram samt utföra de flesta grundläggande jobb på en modern verkstad. Det ger dig rätt kunskaper till yrkeslivet och efter tre år som mekaniker blir du fordonstekniker
Yrken
Transport
Inriktningen ger dig kunskaperna för att yrkesmässigt köra fordon av olika slag. Förutom personbilskörkort får du möjlighet att ta körkort för tung lastbil och tungt släp under ledning av Axelssons Trafikskolor AB. Under årskurs tre genomförs hela utbildningen tillsammans med chaufförer på olika transportföretag.
Yrken
Läs mer om olika yrken inom transportnäringen
Fordonsskadeteknik och lackering, lärlingsutbildning
Inriktningen ger dig kunskaper i skadebesiktning, lackering av fordon och reparationer av karosser. De gymnasiegemensamma kurserna läser du på Ullvigymnasiet.
Denna inriktning är en lärlingsutbildning, vilket innebär att hela utbildningen under årskurs två och tre är förlagd på ett lokalt företag.
Yrken
- Billackerare
- Bilskadereparatör
Lastbil och mobila maskiner, lärlingsutbildning
Inriktningen är för dig som vill bli lastbils- eller maskinmekaniker. Du får kunskaper inom mekanik, elektronik och IT. I ditt framtida arbete kommer du att arbeta med allt från högteknologi till handfast skruvande på tunga fordon eller mobila maskiner såsom lastbilar, grävmaskiner och traktorer.
Denna inriktning är en lärlingsutbildning, vilket innebär att delar av utbildningen under årskurs två och tre är förlagd på ett lokalt företag.
Yrken
- Lastbilsmekaniker
- Maskinmekaniker
Efter utbildningen
Programmet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Efter avslutade studier blir du även behörig till yrkeshögskolan där det finns utbildningar som innehåller både teori och praktik inom olika områden.
För dig som påbörjar din utbildning på ett yrkesprogram hösten 2023 och framåt ingår samtliga kurser som krävs för grundläggande behörighet till högskola i programstrukturen. Poängen för en fullständig gymnasieutbildning på ett yrkesprogram kan då variera mellan 2 500 till 2 800 gymnasiepoäng. Det är möjligt att välja bort delar av de kurser som ger grundläggande behörighet och ändå gå ut med en yrkesexamen.