Vi fick Ingemar Johanssons stipendium 2024

Tio avgångselever på skolan har tilldelats Ingemar Johansson-stipendiet. De får stipendiet för sina framgångsrika prestationer under gymnasietiden. Här berättar eleverna vad Ullvigymnasiet har betytt för dem och delar med sig av sina egna råd för att lyckas med studierna.

Stipendierna är avsedda för att vara ett ekonomiskt stöd för fortsatta studier. Stipendiaterna har uppvisat mycket goda studieresultat, är bra kamrater och goda ambassadörer för skolan. Kravet är att de har sökt eller kommer att söka till högskola eller universitet.

Towa Wåhlander får 25.000 kronor och de övriga nio studenterna får 20.000 kronor var: Alexina Huttunen, Bill Lundqvist, Daniel Andersson, Ellen Dahlqvist, Emilia Franzén West, Frida Lanner, Hugo Rommedahl, Narek Levonyan, Sunne Walther.

Tova Wåhlander, 21NA

Ullvi har betytt mycket för mig. Det har varit en trygg plats för mig att växa som människa och lära mig nya saker. Nu när jag har gått mina tre år känner jag mig redo att möta framtiden. Tack vare alla fantastiska lärare och övrig personal som alltid funnits där, mina fina vänner jag mött på vägen och den stadiga grunden jag fått inför framtida studier.

Tovas tips

 1. Börja plugga i tid!
 2. Våga ställa frågor till lärarna!
 3. Ta hjälp av dina kompisar! De sitter i samma båt som dig och tillsammans blir det lättare.
 4. Anteckna på lektionerna! Pluggandet inför proven blir betydligt lättare.

Alexina Huttunen, 21NA

Jag har alltid haft höga ambitioner och stora drömmar om min framtid och Ullvigymnasiet har varit en stor del i arbetet av att förverkliga dem. Här har jag inte bara öppnat upp dörrar för framtiden, jag har också vuxit som person och träffat de finaste vännerna man kan tänka sig!

Alexinas tips

Hitta en god balans mellan studier och fritidsintressen! För att lyckas med sitt skolarbete är det självklart nödvändigt att arbeta hårt men för att må bra och njuta av sin gymnasietid är det minst lika viktigt att avsätta tid för vänner, hobbys, träning och vila. Jag tror att en lagom mängd av plugg och nöjen är nyckeln till framgång.

Bill Lundqvist, 21NA

Ullvigymnasiet har varit en plats där jag har kunnat hitta mig själv (vem jag är som person, mina passioner) samtidigt som jag har fått stöd och motivation att prestera så bra som möjligt.

Bills tips

Ta den här tiden till att lära dig vara självständig. Det är en period där du har nästan vuxna möjligheter utan många av skyldigheterna. Utnyttja det!

Daniel Andersson, 21EKb

Ullvigymnasiet har betytt stabilitet och förberedelse. Under min tid här har jag lärt mig otroligt mycket och stärkt mina kunskaper kring juridik, svenska och matte. Med hjälp av alla fantastiska lärare har Ullvi gett mig en stark grund att stå på inför framtida studier.

Daniels tips

Något jag skulle vilja föra vidare är det råd som jag fick av en klok lärare när vi satt i ettan och pratade om vilka mål jag hade för gymnasiet. Jag sa då:

"Jag vill satsa på typ C i snitt."

Varpå hon svarade:

"Varför inte satsa på högsta betyget när du ändå har möjligheten till det?"

Mitt enda råd är alltså att satsa högt. Det kommer leda till att du pluggar på ett sätt som du inte annars gjort. Varför satsa på ett E om du har chansen att ta ett C eller ett A? Då missar du alla chanser du inte tar.

Ellen Dahlqvist, 21SAa

Ullvi har varit en plats för mig där jag träffat många vänner och skapat minnen som jag kommer att ha livet ut. Jag har också fått utmana mig själv och utvecklats som person och det är jag tacksam för. Här har jag träffat många inspirerande lärare som gett mig motivation och uppmanat mig till att alltid göra mitt bästa.

Ellens tips

Var aktiv på lektionerna och få så mycket som möjligt gjort då så slipper du jobba hemma. Lämna i uppgifterna i tid, det är inte roligt med saker som släpar efter. Var inte för hård mot dig själv. Det är inte hela världen om något går dåligt, det kommer fler chanser. Sist men inte minst, glöm inte bort att ha roligt!

Emilia Franzén West, 21TE

Ullvigymnasiet har varit en viktig del i min utbildning då jag fått den kunskap jag behöver för att läsa vidare till det jag vill.

Emilias tips

Om jag får ge råd till yngre studenter finns det massa saker som kan vara till nytta. Allt från att hitta rätt studieteknik till att vara uppmärksam på lektioner. Men allt sånt kommer lösa sig om du har motivation till att klara dina studier. Personligen finner jag min motivation i min framtida målbild.

Frida Lanner, 21SAa

Ullvigymnasiet har betytt en hel del för mig. Jag har dels fått vänner som kommer vara länge, men även utvecklats personligt. Jag har upptäckt nya intressen under mina år här. Lärarna har även hjälpt mig mycket. På grund av en specifik lärare har jag utvecklat ett intresse och vilja att eventuellt jobba som lärare i framtiden.

Fridas tips

Jag skulle föreslå att nya studenter försöker göra och prestera så bra de kan. Det är dok även viktigt att ta vara på tiden i gymnasiet och försöka att ha kul. Försök hitta en balans mellan studier, uppgifter, vänner och intressen. Var inte heller för hård mot dig själv, det kommer inte gynna någon, allra minst dig själv. Lycka till!

Hugo Rommedahl, 21 EKa

Ullvigymnasiet har betytt mycket för mig. Det har varit en plats med god studiemiljö och tillmötesgående lärare. Ullvi har dessutom gett mig möjligheten att kombinera studier och idrott. Ullvi har varit en bra plats att studera på och jag kommer vara evigt tacksam för detta.

Hugos tips

 1. Lämna in uppgifter i tid.
 2. Våga visa framfötterna. Ser läraren att du har höga ambitioner kan den anpassa sin undervisning efter det.
 3. Sätt ett gott exempel för andra elever. Respektera läraren och klassen genom att komma i tid och vara tyst när du ska vara det på lektionerna.
 4. Sätt upp mål för ditt liv. Detta gäller naturligtvis för studierna men även livet. Mål gör arbetet lättare och ger motivation och dedikation.
 5. Sist men inte minst. Gör högskoleprovet. Det är en perfekt möjlighet att öka chanserna för framtida studier.

 

Narek Levonyan, 21NA

Ullvi är en plats jag alltid kommer att minnas med ett stort leende på läpparna. Här mötte jag underbara människor, både i form av lärare och nya vänner. Det var också här jag lärde mig att ta eget ansvar och utveklade den disciplin som kommer vara till hjälp i mitt framtida liv.

Nareks tips

 1. Var uppmärksam på lektionerna och lyssna.
 2. Koncentrera just på lärandet och inte på anteckningarna.
 3. Om du lägger mycket tid på att plugga men ändå inte lyckas nå det önskade resultatet är det troligtvis fel studieteknik och inte ett fel på dig själv.

Sunne Walther, 21TE

Ullvigymnasiet har flera väldigt kompetenta lärare som inspirerat mig!

Sunnes tips

 1. Studera för att lära dig, inte för prov.
 2. Försök ditt bästa, det är så du töjer gränserna för vad du klarar.
 3. Var inte rädd för att misslyckas.