Näringslivsaktiviteter

På den här sidan berättar vi om de aktiviteter vi anordnar till syfte att lyfta och inspirera entreprenörskapet i Köpings kommun och närregionen.

Följ länken och kom direkt till den aktivitet du är intresserad av!

 

Branschträff för privata boenden den 5 mars

Näringslivsdagen den 6 mars

#kraftsamla den 20 mars

 

Välkommen till Näringslivsdagen den 6 mars på Forum i Köping!

Nu bjuder vi in till Köpings första Näringslivsdag med fokus på aktuella frågor som rör och berör näringslivet i Köping. Förutom att vi berättar mer om inplanerade näringslivsarbetet under 2024 utlovar vi en riktigt bra laguppställning när vi ska lyfta utmaningen med Elkraftsförsörjningen.

 • Plats: Forum i Köping
 • Tid: 8-12
 • Anmälan: Via formuläret längre ner på sidan!
Hela programmet den 6 mars

8.00

Registrering, mingel med kaffe

8.30

Vi hälsar välkommen!

8.40

Omstart - vi går framåt! Richard Folkebrant, Köpings kommuns näringslivschef.

9.00

En strålande karriär! Entreprenören Mohammed Al-Hakim berättar om sin inspirerande livsresa!

10.00

Hur behåller vi Köpings lyskraft? Presentationer av Johan Ulleryd, Svenska kraftnät, Åsa Forsberg, Vattenfall eldistribution och Helena Olssén, Mälarenergi elnät.

10.50

Framtidens elbehov påverkan på Köping och dess näringsliv. Panelsamtal med deltagare från Svenska Kraftnät, Vattenfall, Mälarenergi, Energikontoret i Mälardalen, Industriföreningen Västra Mälardalen

11.20

Säkerhetsläget i kommunen. Thomas Hoffmann, Köpings kommuns säkerhetschef.

11.50

Tack och avslutning!

Vi erbjuder ett späckat program!

På scen ställer vi Johan Ulleryd, Chef för anläggningsinvesteringar Svenska Kraftnät, Åsa Forsberg Samhällskontakter Vattenfall Eldistribution samt Helena Olssén Strategichef Mälarenergi Elnät. De kommer prata om Elkraftsförsörjningen i Köping på kort och längre sikt. Vi kommer även ha ett fördjupande samtal i frågan där vi även bjuder in Energikontoret i Mälardalen Industriföreningen Västra Mälardalen.

Trygghet och säkerhet är en fråga som lyfts ofta när vi träffar företagare i olika sammanhang. Under dagen kommer Köpings kommuns säkerhetschef Thomas Hoffman att berätta mer om det arbete som kommunen gör inom området samt hur näringslivet kan involveras mer.

Mohammed Al-Hakim berättar om sitt liv och inspirerande väg till Köping

För att vi ska få en riktigt bra start på förmiddagen är vi extra glada att kunna presentera vår lokala stolthet, entreprenör och fotbollsdomare på europanivå, Mohammed Al-Hakim. Vi får höra om hans resa från att för 30 år sedan kliva i land med sin familj som flykting på Gotland till att idag vara militär, fotbollsdomare på europanivå men framför allt driva restaurang här i Köping.

Dagen leds av vår moderator Petra Garnås som med van hand och röst brukar leda Handelskammarens morgonsoffa i Västerås. Nu får hon guida oss genom Köpings första näringslivsdag.

 • Välkommen att anmäla dig! Sista anmälningsdag är 4 mars.


Branschträff för privata boenden den 5 mars

Välkommen till en gemensam träff för alla som hyr ut eller funderar på att börja hyra ut privata boenden till besökare i Arboga, Köping och Kungsör. Vi är nyfikna på vad du behöver för att på bästa sätt kunna guida dina besökare om sevärdheter och aktiviteter i vårt område.

Hur kan vi stötta dig och samverka för att skapa en fantastisk upplevelse för våra gäster?

 • Datum: 5 mars, kl. 17.30–19.30
 • Plats: Gårdsbutiken Ljungs Goa i Valskog.

Henrik Wester, turismchef på Region Västmanland, är på plats och delar med sig av insikter om både svenska och internationella gäster.

 1. Viktiga faktorer för gästen: Vad är det som verkligen betyder något för dem?
 2. Trender som påverkar gästupplevelsen: Hur kan vi anpassa oss för att möta deras förväntningar?
 3. Lokalt samarbete och marknadsföring: Hur kan vi tillsammans lyfta fram vårt område?

Oavsett om du representerar ett företag, hyr ut privat eller funderar på att börja med uthyrning av boende, är du varmt välkommen! Vi bjuder på kaffe och smörgås – en perfekt möjlighet att nätverka och inspireras inför sommarsäsongen!

Anmälan

Anmäl dig gärna omgående men senast 1 mars till Ulf Johansson turismutvecklare i Arboga.
E-post: ulf.johansson@arboga.se

Har du frågor eller vill veta mer kontakta oss gärna.

Arrangör: Arboga, Köping och Kungsörs kommuner

Program den 5 mars

Vi som arbetar inom besöksnäringen i dessa kommuner, vill dela med oss av information om allt som händer i Västra Mälardalen.

 • Henrik Wester ger oss kunskap om den svenska och internationella gästen
 • Våra visitwebbar
 • Våra evenemangskalendrar
 • Västra Mälardalens besöksmagasin
 • Information till utländska besökare
 • Naturkartan
 • Evenemang 2024


Välkommen till #kraftsamla - en konferens för att främja industrikompetens!

Nu samlar vi näringsliv, skolledare och främjande aktörer till en inspirerande förmiddag om hur vi tillsammans attraherar framtidens kompetens inom industrin!

 • Forum, Västra Långgatan 2, Köping
 • Onsdagen den 20 mars 2024
 • 8.30-12.00
 • Varmt välkommen att anmäla dig i formuläret!
Hela programmet den 20 mars

8.30

Registrering, mingel med kaffe

8.50

Vi hälsar välkommen!

9.00

Så säkrar Volvo framtidens kompetens. Volvo Powertrain arbetar aktivt för att forma framtidens kompetens genom nära samarbete med bland annat gymnasieskolan och yrkeshögskolan.

​- Tillsammans med Teknikcollege Västra Mälardalen och andra stora industriföretag i Köping bestämde vi oss för att göra en långsiktig och självklar investering för vår framtida kompetensförsörjning.

9.25

Hållbar komptensförsörjningsstrategi hos Saab i Arboga. Vilka är de största kompetensbehoven och hur attraherar och behåller Saab rätt kompetens?

På Saabs site i Arboga samverkar cheferna för att lösa den röda tråden av engagemang inom utbildningssystemet. Bolaget har arbetar aktivt med employer branding både internt och externt.

10.00

Paus!

10.40

Workshop

11.50

Avrundning och sammanfattning

12.00

Tack för den här gången!

Näringsliv och kommun kan samverka för att nå framgång

Företag uppger att bristen på rätt kompetens är ett av deras största tillväxthinder. Rätt matchning och utbildning som leder till den kompetens som efterfrågas är därför av största vikt för vårt näringsliv. ​I skolan formas framtidens medarbetare.

En stark samverkan mellan utbildning och näringsliv stärker kvaliteten och relevansen i utbildningarna och gör elever och studenter bättre rustade för framtiden. Samverkan är lika viktig för företagen, eftersom det skapar möjligheter att skräddarsy utbildningar efter behov och handplocka nya talanger.

Vi låter dig ta del av goda exempel

Välkommen att lyssna på goda exempel från bland andra SAAB och Volvo Powertrain. Tillsammans diskuterar vi sedan hur vi tar nästa steg för att öka attraktionskraften till industriutbildningar på gymnasiet och inom yrkeshögskolan.

Här kan du läsa mer och anmäla dig!

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress
Västra Långgatan 2, Köping

Postadress
Köpings kommun
Näringslivsavdelningen
731 85 Köping

Charlotta Strengbom

NÄRINGSLIVSUTVECKLARE

Västra Långgatan 2, Köping

Theres Botold

EVENTKOORDINATOR

Västra Långgatan 2
731 30 Köping