Lingonets förskola

Lingonets förskola

Lingonet är en förskola med två avdelningar. Förskolan ligger i lantlig miljö och i anslutning till Himmeta skola.

Här är barnen ute varje dag, oavsett väder. Vi har nära till skogen och går dit ofta. Alla måltider till förskolan lagas av Himmeta skolans kök.

Vi utgår från trygghet, glädje och tro på barns kompetens

Vår verksamhet utgår till stora delar från de barn som finns hos oss just nu, vad som intresserar just dem och vad de har för behov. Vi bygger alltid verksamheten på trygghet, glädje och en tro på att barn kan och är kompetenta.

Att lära sig, ha roligt, samarbeta, att få växa i självkänsla och självförtroende, våga visa vad man tycker, lyssna på varandra och känna sammanhang i tillvaron är delar som är viktiga för oss. Vi integrerar gärna modern teknik i vårt förskolearbete och använder oss ofta av våra lärplattor i lärandet.

För att öka barnens och personalens arbetsro är barnen dagligen indelade i mindre grupper. Det ger även möjligheter att ge varje barn större uppmärksamhet.

Samarbete med skolan

Närheten till Himmeta skola och fritidshem gör samarbetet lätt och underlättar vid barnens överinskolning till förskoleklass.

Boka gärna ett besök

Är du mer nyfken på vår förskola är du välkommen att ta kontakt med oss för att boka ett besök. Du som vårdnadshavare får gärna vara med ditt barn på förskolan en dag eller några timmar.

Våra avdelningar

Lingonet har två avdelningar som har ett tätt samarbete med varandra. Varmt välkommen att höra av dig till någon av oss om det är något du funderar över. 

Tuvan, 1-3 år

0221-625 035
lingonet.forskola.tuvan@koping.se

Bäret, 3-5 år

0221-625 034
lingonet.forskola.baret@koping.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Mer innehåll

Område: Himmeta

Huvudman: Kommunal förskola

Inriktning: -

Kontakt

Lingonets förskola

PALETTENS FÖRSKOLEENHET

Himmeta skola

Öppettider
06.30-18.30

Katarina Nikitin

REKTOR

Kolsva förskoleenhet

Förskolor: Odensvi och Lingonet