Vinnaren av Pedagogiska priset för digitalisering 2021

Lillian Brevik, verksamhetsledare på KomTek.

Lillian Brevik, verksamhetsledare på KomTek, tilldelas Pedagogiska priset för digitalisering 2021 för förtjänstfullt utvecklingsarbete med digitalisering inom skolverksamheten i Köpings kommun.
-Det var väldigt förvånande men roligt, jag är jätteglad, säger Lillian Brevik.

Lillian Brevik läste till ingenjör vid 40 års ålder och arbetar sedan 2011 på KomTek. Hon har skapat webbsidan Köping kodar som bland annat innehåller samlad information om programmering, hjälpmedel, lektionsplanering från förskolan till gymnasiet.

- Det bästa med att jobba i Köpings kommun är att jag jobbar med varenda unge och det är väldigt kul.

Ständigt uppdaterad

Hon beskriver sig själv som ”besatt av programmering” och håller sig ständigt uppdaterad på ämnet. Och hon känner att hon har ett viktigt uppdrag i att göra tekniken mer tillgänglig.

-Det är en demokratifråga, alla barn ska ha samma möjligheter att lära sig teknik. Och barn älskar teknik, det märker jag verkligen.

-Teknikutvecklingen går så rasande fort och det gäller att vi får barnen med på det tåget annars blir de bara användare och förstår inte sin omvärld.

Vill hjälpa till

För Lillian Brevik är teknik ”vansinnigt roligt” och hon önskar att fler lärare ska upp ögonen för teknik.

- Jag tror att man gärna skjuter tekniken lite åt sidan, hoppar över det och gör något annat. Men jag är gärna där som ett stöd och pockar på. Jag kan komma till skolan och vara med på, eller köra, lektionerna. Det är bara att höra av sig.

Utöver en Scheelevas, blommor och diplom får Lillian Brevik 15 000 kronor att använda till kompetensutveckling.

Webbsidan Köping kodar

Pedagogiska priserna