Vinnaren av Pedagogiska priset för digitalisering 2022 har utsetts

Linda Eriksson tilldelas Pedagogiska priset för digitalisering 2022 för förtjänstfullt utvecklingsarbete med digitalisering inom skolverksamheten i Köpings kommun.

- Jag är så glad och överraskad över att både blivit nominerad och sedan att juryn tyckte att jag var en värdig vinnare till detta stora pris. Så kul! Det var så oväntat och jag blev så överraskad när ni kom in på vår ämneskonferens och delade ut priset till mig. Kunde inte fatta att jag fick det, säger Linda Eriksson, lärare och IT-pedagog på Karlbergsskolan.

Linda överraskades som sagts under en konferens och mottog ett diplom, blommor och en Scheelekaraff. Vinnaren av Pedagogiska priset för digitalisering får också 15 000 kronor att lägga på kompetensutveckling. Priset delades ut av Thomas Karlsson, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen och Pär Ellmin, verksamhetschef för grundskolan på utbildningsförvaltningen.

I filmen kan du se hur utdelningen gick till.

Fler elever får möjlighet att lyckas

Som lärare och IT-pedagog arbetar Linda nära sina kollegor och vill göra de trygga med att använda digital teknik i klassrummet. Hon håller i workshops och går in i klasser för att undervisa i användningen av specifika verktyg. Hon skapar också lathundar som stegvis visar hur verktygen fungerar.

- När man blickar tillbaka så är det en häftig resa som skett i och med digitaliseringen. Att man med en digital enhet i klassrummet kan stötta alla elever, anpassa undervisningen, individualisera, vara flexibel och dela ytor att samarbeta på. Det finns inga begränsningar och det ger fler elever en möjlighet att lyckas, säger Linda.

Förmåga att vara IT-pedagog och lärare samtidigt

Under sin tid på Karlbergsskolan har Linda funnits tillgänglig för både medarbetare och elever i IT-frågor och bemött alla med en positiv attityd, även under tidspress. Något som har varit avgörande för att få Karlbergsskolans digitalisering att växa kontinuerligt enligt juryns motivering.

- Mina kollegor är grymma och vi tillsammans har gjort en stor resa och jag känner att vi ligger i framkant med att använda digital teknik i klassrummet. Jag är stolt över mina kollegor och att vi utvecklas tillsammans hela tiden. Det är så viktigt att man känner sig trygg med att använda tekniken. Kan man inte, vågar man inte alltid, säger Linda.


Stort grattis Linda!


Se alla nominerade här

Här är alla nominerade till det Pedagogiska priset för digitalisering 2022. Totalt nominerades 6 pedagoger.

Sabina Larsson
Lärkans förskola

Eva Hanssen
Fyrklöverns förskola

Marie, Carina och Karoline avd. Grön
Palettens förskola